torsdag den 11. oktober 2012

Sjovt ion-spil fundet !

Quiz-spil med ioner
OK underholdende ...

http://www.chemfiles.com/flash/polyions.html

Mvh Alex

Sjovt ion-spil fundet !

Quiz-spil med ioner, ikke så kompliceret, men OK underholdende:
http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=526076856503216635#editor/target=post;postID=1940688324720681979

Mvh Alex Langfred

fruitmashine

Click here for larger version

ScreenCastomatic:  har kun lavet en lille test baseret på en elevs gennemgang af eksponentialfunktioner, men det virker ret godt.

Jeg tror på, at det vil være godt til både elev-gennemgang af matematik-opgaver og kemi-forsøg.

Mvh Alex Langfred

Regressionslinie i Googles regneark

Er der nogen, der ved, hvordan man indlægger en regressionslinie i et diagram i Googles regneark?
Google doc er med succes anvendt i erhvervsøkonomi, hvor kursisterne igennem kurset arbejder med forretningsplan i forbindelse med iværksætter projekt.

HF&VUC Fyn Ærø

Indtaling af nye stemmer til en youtube film i biologi

Jeg fandt to videoer på youtube omkring mitose og meiose med engelskspeak. Så fik jeg dem til at bruge screencast-o-matic til at indspille deres egen speak. Meningen var, at de skulle lave en lille drejebog, omkring det de ville sige, det fik de ikke alle samme gjort. Til gengæld kunne vi efterfølgende se nogle af filmene og så fik jeg kursisterne til at lægge mærke til 3 gode ting og 3 ting, som kunne gøre bedre, eller som var direkte forkerte. Kursisterne syntes det var en rigtig god øvelse og bad om at få mere af den slags ;-).

http://fronter.com/fyn/links/files.phtml/507688fcb46e7.1006730838$56733186$/Arkiv/+Screencast-o-matic+/Celledeling/cellefordeling.avi
En hurtig formel - kan lægges ind via hjemmesiden:
http://www.codecogs.com/latex/about.php

Screen-o-matic

Har lavet film i screen-o-matic om lineær regression

Screencast-o-matic er lækkert

Hello!

Jeg har brugt Screencast-o-matic op til flere gange, og elsker det.

Som IT-vejleder synes jeg ikke om at lave lange vejledninger på tekst. Mine kollegaer bliver forvirret, og det er tit en ret knudret tekst, man får fremstillet.

Med Screencast-o-matic har jeg fundet et værktøj, som er enkelt at bruge, plus at mine kollegaer virkelig har taget godt imod mine vejledninger.
Jeg har hørt fra op til flere at de pludselig kan finde ud af et programs funktioner mm. ved at bruge et par minutter på at se en film.
Det smarte ved en film er også at man kan pause i filmen, eller gense en sekvens, hvis noget var vanskeligt.

Jeg har endnu ikke brugt programmet i undervisning eller i en rette-situation, men har bestemt tænkt mig at prøve det af i nærmeste fremtid.

Se her et eksempel på en vejledning:
http://fronter.com/fyn/links/files.phtml/507671693ac46.1078701079$206113236$/Vejledninger/For+l_prcent_E6rere/Oprettelse+af+Email-signatur.avi

Hvad er der sket siden sidst

Prøvet screenrecorder en flere gange. Først hvor kursisterne skulle forklare en figur og efterfølgende til at kommenter nogle enkelte rettelser i deres aflevering. Ved at udvælge enkelte afsnit som udover rettelse med rødt også blev kommenteret mundtligt, så forventer jeg en bedre forståelse af rettelsen. Jeg havde måske forventet at kursisterne ville skynde sig, at få hørt disse filer, men sådan gik det ikke. Fordel ved at lave optagelser af en figur f.eks. er at de får trænet nogle fagudtryk. Produktet bliver ikke bedre end hvis de havde skrevet på papir, men da de tager optagelserne om flere gange, får de brugt de forskellige fagudtryk mere. Jeg forsøgte mig også med SoundCloud, men da jeg ville vedlægge udsnit af word fil, så var dette ikke en mulighed. Jeg har ligeledes forsøgt mig med Socrative, men har først lige fundet ud af hvordan det helt præcist virker. Det muligt at jeg vælger at bruge spørgeskema i google i stedet, da jeg gerne vil at spørgsmålene er tilgængelige for kursisterne hele tiden. Der er måske nogle der vil bruge dem til at teste sig selv efter når vi når foråret.
Google doc

Det er super smart at kursisterne kan skrive i det samme dokument. Det er desværre stadig tungt med de matematiske tegn ....

Kemiopgaver som screencast

Jeg har forsøgt mig med anvendelse af Screencast-o-matic i kemi, hvor kursisterne lavede opgaver med afstemning af reaktionsskemaer som screencasts.

Der var nogle praktiske problemer, bl.a. viste det sig at programmet ikke kører på I-Pads, som en del af kursisterne har.

Kursisterne var på forhånd skeptiske og mente opgaverne nemmere og hurtigere kunne gøres på tavlen, men da de kom i gang viste det sig at være en positiv oplevelse.

Selvom arbejdet tager længere tid end "normalt" mener jeg det kan være værd at forsøge igen - alle kursisterne aktiveres, og fordyber sig mere end ved "almindelig"  opgaveregning, de bliver mere optaget af at præsentere opgaven fagligt korrekt, så det endelige produkt bliver af højere kvalitet end ellers.

Tidsforbruget vil selvfølgelig også kunne reducerers når man bliver mere fortrolig med programmet.
Jeg har benyttet  Screencast-o-Matic til at rette afleveringer.

Forandring fryder .. Kursisterne oplevede det som en blidere måde at få rettet på.

Der er så forskel på om kursisten har det lettest ved at side og se på rettelserne eller de kan lide at få dem ind gennem øret.....

screencast-o-matic

Jeg har tænkt en gang at bruge screencast-o-matic til at lave forsøgsvejledning i naturvidenskab G

Screencast Geografi

Jeg har med stort udbytte brugt Sc. til tolkning af vejrkort og vandbalanceligning.

onsdag den 10. oktober 2012

Jeg har prøvet at lave en lille film i screenomatic om lineær regression.

Hilsen Lis
Har brugt google docs i forbindelse med gruppearbejde i timer.
Har brugt screencast-o-matic til at rette nogle opgaver.
Har udarbejdet opgave, der inkluderer brug af screencast-o-matic, men den praktiske udførelse må vente til after ferien, da timerne i denne uge blev aflyst.

tirsdag den 9. oktober 2012

Screencast, Google Docs m.m. i fysik

Jeg har netop rettet en stribe fysikrapporter med Screencast-O-Matic. Aftalen var, at hvis kursisterne afleverer på papir, så retter jeg på gammeldags manér. Det var der et par stykker, der gjorde.

Personligt synes jeg godt om den måde at arbejde på. Jeg ville have spurgt kursisterne i dag, hvad de synes om det, men det glemte jeg. Det bliver efter ferien. Med forbehold for kursisternes respons, så tror jeg, at vi bliver ved med at gøre det på denne måde. Næste runde rapporter kommer i november.
Gad vidst, hvor mange der har lyttet mine kommentarer igennem. Men sådan er det jo også med gammeldags rapport-retning.

Jeg har brugt et Google-spørgeskema til at indsamle kursisternes måledata fra et forsøg, hvor de ikke skrev rapport. Dataene havner i et regneark, hvor jeg nemt udfører databehandlingen til forsøget med alle gruppernes data. Det gør det nemt at finde ud af, om de afvigelser, der er fra tabelværdien, skyldes målefejl eller regnefejl. Det kan både kursisterne og jeg godt se det smarte i. Får de et andet resultat end jeg med samme data, så har de regnet forkert et eller andet sted, ellers skal vi diskutere fejlkilder.
Vi kommer nok til at gøre noget lignende igen, men det vil være lidt mere bøvlet med den type forsøg, hvor de samme to fysiske størrelser skal måles med 5-10 forskellige indstillinger af f.eks. en spændingskilde. De fleste af vores kursistforsøg er af den art, og det er ikke til at stille overskueligt op i et Google-spørgeskema, så vidt jeg kan se. Her kan det måske gøres ved, at de fylder data på tabelform i hver sit regneark i et Google-dokument, som jeg har oprettet og delt. Hvis adgangen til de enkelte ark skal styres, kræver det, at de opretter sig som Google-brugere. Jeg har ikke helt gjort op med mig selv, om jeg synes, det er umagen værd. Det må kursisterne være med til at bedømme. Alternativt kunne man bede dem om at maile en Excel-fil.

Vi har også eksperimenteret lidt med Socrative. Langt de fleste har en computer eller smartphone, de kan køre det på, men jeg vil nok mene, at hvis man ønsker svar fra samtlige fremmødte kursister, så vil det kræve en læreradfærd, som passer skidt til min godmodige personlighed. I hvert fald på det hold, jeg har i år. Socrative er skidesmart. Jeg tror, at jeg måske vil tage det op igen den dag, alle er på nettet.

søndag den 7. oktober 2012

Inspireret af dig Nanna, så har jeg forsøgt mig med programmet, men jeg kan ikke finde ud af at lægge spørgsmål op. Den bliver bare ved med at vente på svar!

torsdag den 20. september 2012

Socrative i Biologi



Hej alle

Jeg har prøvet at bruge socrative to gang på to forskellige biologi hold. Det har fungere rigtig godt, og kursisterne har syntes det var sjovt. 

Begge gange har programmet dog vist under live resultater, at alle har svaret rigtig på 8/8 spørgsmål. Når jeg så har hentet rapporten ned, så har de ikke svaret rigtig på alle spørgsmålene... Så går lidt det sjovt af det med, at man kan holde øje med, hvor mange rigtige de har hver især... 

Er der andre der har oplevet det?

Nanna

søndag den 16. september 2012

Delt dokument.

Jeg har i fredags startet gruppearbejde med fælles dokumenter. 18 kursister delt i 5 grupper tildels afhængig af hvem der havde lyst til at arbejde med google docs. Det gav 2 grupper á 4 mand hver (mens 2 mand og 8 kvinder fravalgte! De forlod lokalet og arbejdede andet steds) Det gjorde det lettere for os andre at få det stablet på benene og jeg har folk der er motiverede. Senere når jeg og en del kursister har erfaring kan det måske blive obligatorisk?
Jeg oprettede 2 dokumenter som jeg ejer og delte med gruppemedlemmerne hver især. Dog prøvede en kursist at dele med en gruppefælle, men det resulterede i en mail med anmodning til mig om at dele.Der kan øjensynligt kun være een ejer.
Det hele foregik med den interaktive tavle og kursisternes PCere i fredelig sameksistens og det er mit indtryk, at de 8 mand fuldt ud lurede hvordan og hvorledes og selv kan gøre det efter på egen hånd med eger google drev. Og at de meget vel vil gøre det, ialt fald hvis denne, den første gang falder heldigt ud.
Ud af 2 lektioner nåede de at arbejde omtrent 1 1/4, og de gik lige til sagen uden forhåndsaftaler. Jeg havde heller ikke introduceret spilleregler af nogen art. Det gav selvfølgelig hurtigt nogle (verbale) kommentarer rundt i lokalet. Flere i en gruppe skrev på det samme, men der kom også konstruktive kommentarer på hvad andre havde skrevet!
Hvornår skal man så selv træde ind i dokumentet med kommentarer? Jeg ved det ikke rigtigt. Dele af det der blev skrevet var tydeligvis beregnet til senere redigering og det skal man vel ikke kritisere (men evt. rose?). Jeg citerer lige en indledning:
Vi skal satme lave nau go matmatik, det kan jeg godt fotell dig.Jeg venter spændt. Den umiddelbare succes er klart båret af begejstring for den nye mulighed.  
 


fredag den 14. september 2012

google docs

Har forsøgt mig med at overbevise mit halvårshold om at det er smart at bruge google docs ved gruppearbejde, det tog noget tid før alle fik deres gmail, men det gik. Bagefter fik grupperne oprettet hver et dokument som de delte med hinanden og mig. en enkelt gruppe fik dog besked på at der ikke var mere plads til at dele, når de forsøgte at sætte mailadresser på, det var ikke nogen superbruger, så jeg tror ikke der faktisk var tale om at al den gratis plads var brugt.  Hvad gør man i den situation?
Jeg omdirigerede til www.typewith.me som jeg plejer at bruge. Men vil gerne vide hvad jeg kan gøre i google docs.

Det der overbeviste dem, var at jeg havde brug for at kunne sige, de havde brugt google docs på dette kursus. Jeg håber selvfølgelig, de er mere overbevist, når jeg ser dem på tirsdag og de har skrevet samtidig i samme dokument.

apps

Har i matematik forsøgt mig med at bruge en app til smartphones der kunne måle vinkler. Kursisterne fandt selv passende apps og derefter kiggede vi sammen på hvordan de virkede hvilke vinkler der blev målt hvordan. Kursisterne synes det var sjovt og gik rask igang med opgaven, så det så ud som om de fik noget ud af opgaven. Om det er rigtigt finder jeg ud af i næste uge, hvor jeg skal rette deres opgaver.

tirsdag den 11. september 2012

MEPs problemer med at uploade "Screencast-o-matic"-film i Fronter

Hej alle.

Selvom Mette kom til at slette sit eget indlæg igen, kan jeg lige svare her, i det tilfælde at andre støder på samme problem.

Opsummering af problemet:
Hvis man optager en film med Screencast-O-matic, og uploader denne i Fronter, kan den ikke afspilles.

Dette skyldes formattet .mp4!


Man skal bare sørge for, når filmen er færdig, at vælge "Publish to video-file". Herefter vælges øverst ".avi" under "Video type". 
Gem din fil et godt sted, og upload den herefter i f.eks. Fronter. BOOM! Nu virker det...

Venlige hilsner
Casper B. Hansen
Nu blev mit indlæg "væk" godt at jeg har fået svar, men det burde vel ikke kunne ske! Jeg har ikke bekræftet en sletning.

torsdag den 6. september 2012

Sceencast-O-Matic

Dejlig nemt at arbejde med - kan anvendes til kursisters opgaveaflevering
-eller til retning af forskellige produkter.
Larmende test af "soundcloud":
http://soundcloud.com/alex-langfred/audio-recording-on-thursday

Have fun !

la

Audio Recording on Thursday afternoon

Audio Recording on Thursday afternoon

Test af soundcloud på bloggen

Hej

Vær hilset, folkens!
Rathje  - så er man igang med at blogge.
Nu må vi se om det virker
så kører det
Prøver lige med nogle tags
hallo
Hej alle

bla bla

Jeg er på!

Nu har jeg også lavet et lille indlæg på bloggen.

Appen: Angle Meter virker på min Android telefon

Angle Meter Apps'en virker på min Samsung telefon ! Det er godt nok smart !
Mvh Alex Langfred


Kursus i web 2
hallo og hallo
hej

mandag den 3. september 2012

Velkommen i web 2.0 verdenen

Kære kursister. Velkommen på kurset! Peter og jeg er klar til at inspirere jer, hjælpe jer og glæder os til at se og høre jeres iderigdom udi anvendelser af de værktøjer, vi præsenterer for jer på kurset. I den mellemliggende selvstændige kursusperiode er det meningen, at I her på bloggen skriver jeres erfaringer og tanker ned, om de undervisningsforløb I afprøver. Vi og de andre kursister kan så blogge med jer, så bloggen her bliver en erfaringsopsamling for kurset. Hilsen Rikke Juel Enemærke

torsdag den 30. august 2012

Velkommen til den fælles kursusblog

Velkommen i Blogger


Velkommen til den fælles blog for web 2.1. kurset på HF VUC Fyn i efteråret 2013. Denne blog skal fungere som en fælles kommunikationsplatform for deltagere og instruktører. I løbet af den selvstændige arbejdsperiode, hvor deltagerne skal arbejde med web 2.0 værktøjer i egen undervisning, bruges bloggen til at reflektere over arbejdet, og meget gerne til at give inspiration til kollegerne ved at lægge links til nogle af de ting, der arbejdes med. Korte beskrivelser af forløb, omstændigheder, hvilke web 2.0 værktøjer der er anvendt - og endelig både de gode og de lidt mindre gode oplevelser, der kommer ud af det. Både instruktører og kolleger opfordres til at følge med på bloggen, og give respons på indlæggene.