søndag den 16. september 2012

Delt dokument.

Jeg har i fredags startet gruppearbejde med fælles dokumenter. 18 kursister delt i 5 grupper tildels afhængig af hvem der havde lyst til at arbejde med google docs. Det gav 2 grupper á 4 mand hver (mens 2 mand og 8 kvinder fravalgte! De forlod lokalet og arbejdede andet steds) Det gjorde det lettere for os andre at få det stablet på benene og jeg har folk der er motiverede. Senere når jeg og en del kursister har erfaring kan det måske blive obligatorisk?
Jeg oprettede 2 dokumenter som jeg ejer og delte med gruppemedlemmerne hver især. Dog prøvede en kursist at dele med en gruppefælle, men det resulterede i en mail med anmodning til mig om at dele.Der kan øjensynligt kun være een ejer.
Det hele foregik med den interaktive tavle og kursisternes PCere i fredelig sameksistens og det er mit indtryk, at de 8 mand fuldt ud lurede hvordan og hvorledes og selv kan gøre det efter på egen hånd med eger google drev. Og at de meget vel vil gøre det, ialt fald hvis denne, den første gang falder heldigt ud.
Ud af 2 lektioner nåede de at arbejde omtrent 1 1/4, og de gik lige til sagen uden forhåndsaftaler. Jeg havde heller ikke introduceret spilleregler af nogen art. Det gav selvfølgelig hurtigt nogle (verbale) kommentarer rundt i lokalet. Flere i en gruppe skrev på det samme, men der kom også konstruktive kommentarer på hvad andre havde skrevet!
Hvornår skal man så selv træde ind i dokumentet med kommentarer? Jeg ved det ikke rigtigt. Dele af det der blev skrevet var tydeligvis beregnet til senere redigering og det skal man vel ikke kritisere (men evt. rose?). Jeg citerer lige en indledning:
Vi skal satme lave nau go matmatik, det kan jeg godt fotell dig.Jeg venter spændt. Den umiddelbare succes er klart båret af begejstring for den nye mulighed.  
 


2 kommentarer:

  1. Hvor dejligt det lykkedes dig at få nogen begejstrede kursister med. Det var måske det jeg gjorde forkert. Det med det frivillige var smart. Ud af de 5-6 grupper som jeg satte igang med trigonometri har to gruper afleveret succesfuldt i googledocs

    SvarSlet
  2. Ja, det er ikke altid at det skaber lykke med et nyt program men omvendt er det heller ikke altid de er glade for at lære noget fagligt... men jeg synes tit at det spreder sig når først nogen ser mulighederne i programmerne. Så med tiden skal det nok blive en succes og har man en pointe med at bruge programmet er det bare at fortsætte det gode arbejde.

    Og ja, der kan kun være en ejer men man kan bede eleverne oprette dokumenterne og overdrage ejerskabet til sig så man selv slipper for en stor del tastearbejde :-)

    SvarSlet